jOm kEnAL sAyE !!

Assalamualaikum dan salam sejahtera !

Akhirnya sekian lama aku meninggalkan blog ini , aku memulakan entry aku yang seterusnya. Entry kali nie aku nak kenalkan la diri aku nie kat korang-2 semua okayy..
*Bajet ade orang nak kenal je kan ! hehe , ape-2 je la..

Okayy, nama aku FARAH NASUHAH BINTI ASRI.. Kawan-2 aku panggil Farah atau Cu-aa.. Kalau budak-2 kecik pulak panggil aku kak Ah, mane dapat name tue ? Sepupu aku yang panggil aku macam tue sebab die x pandai sebut kak Farah lagi ! huhu. Dalam adik beradik pulak semua panggil aku kak ngah sebab aku anak ke-2 dalam 6 orang adik beradik.. Jom tengok gambar aku dulu !


Aku dilahirkan di Hospital Gua Musang, Kelantan.. Mex kelate aku nie ! hehe
Tapi aku tak menetap dekat sana laa, so aku tak pandai pun nak cakap Kelantan.. Since umur aku 2 minggu lagi nenek aku amex aku tinggal dgn die kat Jerantut, Pahang.. Cakap Pahang aku reti la.. Huhu
Dkat rumah nie aku tinggal 5 atau 6 orang sekali dgn aku laa.. Jom aku kenalkan orang-2 dlm rumah aku nie..



Pic kat atas nie pic nenek aku.. Kawan aku cakap nenek aku nie pakai awex muda sebab tak nampak tua pun. Hehe. Betul ke mak? What, MAK? Ha, nie lagi satu nak bagitaw.. Aku panggil nenek aku nie mak..

Kat bawah nie pulak pic atok aku. Sebut je nama Haji Nan kat Padang Piol nie mesti ramai orang kenal. Sebab atok aku nie tok imam kat surau, lagi satu kalau ada kenduri-2 org akan panggil atok aku utk masak kat rumah dieorg. Atok aku pulak, aku panggil tok ayah :)



Nie pulak pasal pakcik aku.. Die nie selalu buad muke serius kalau dgn aku, sebab tue laa kot aku takut dgn die.. Kalau aku nak buad pape je kat rumah mesti tanya mak (nenek) aku dulu pakcik ada ke tak kat rumah ! Padahal die tak buad pape pun kat aku.. Aku je yang takut ! Yang pegang ikan besar 2 yee pakcik aku..





Yang pic laki tue je pakcik aku.. Yang lagi satu tue pic makcik aku.. Kalau dah panggil makcik tue mesti isteri  
pakcik aku laa kan.. Dieorg nie baru je kahwin, bby pun tak dapat lagi. Makcik aku nie best cz die selalu layan aku. Ape yang aku nak mesti die bagi, kadang-2 aku tak mintak pun die bagi ! huhu

Kenape ekk aku cakap 5 atau 6 org tadi ? Yang jadi 6 org dlm rumah aku tue mase maksu aku balik bercuti dari tempat die study. Die study kat IPDA, jauh tue kat Kedah. So, kalau cuti skulaa je kteorg akan jumpe. Jom tengok pic die, mane taw kalau-2 korang kenal ke kan !



Nie lah org yang paling baik dgn aku. Tak macam ank sedara dgn mak sedara pun, macam adik dgn akak atau kawan ade la kan? Mane taknyee, umur pun 4 tahun je beza. Tapi time baek, baek la kteorg nie. Time gaduh pun gaduh gak, tapi gaduh-2 manje gitu ! hehe. Mane boleh gaduh betol-2 ngan ank sedare kesayangan ko nie maksu kan? hehe. Harap-2 die bace laa entry aku nie.

Okayy laa. Setakat nie dulu entry aku kali nie.. Next entry biar aku fikir dlu nak tulis pasal ape k..

Papai korang :)

3 comments:

  1. next entry cerita pasal aku pulak erk. hehe.

    ReplyDelete
  2. chait! ngumpat aku dalam diam~! *terharu sebenarnye. :P

    ReplyDelete